Tisdag redan på en måndag?!

Ja, så kan det minsann vara ibland...imorrn hinner jag nog inte med nåt inlägg så jag gör det nu istället när man har tiden till det...är som sagt på Hemlösas hus & jobbar, har gjort mat vissa dagar, annars e jag i tvättstugan, lägger in kläder, städar osv...där finns alltid nått o göra... :) Imorgon ska vi ha köttfärspaj med gratinerad mos på...det är något som är enkelt o göra men samtidigt väldigt mättande, hihi =)  Här har ni mitt goda recept som jag knåpat lite på genom åren :

Till 4 personer behöver du ha :

1 gul finhackad lök
500 g nötfärs eller blandfärs
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
1/2 -1 tsk salt
1 krm svarpeppar
2-3 msk tomatpure efter smak...eller chilisås...
2 dl vatten
Man kan ha i vitlök om man gillar det...
4 rivna morötter

Gör så här:

1. Bryn löken & morötterna i margarin tillsammans med färsen. Rör tills det är en smulig massa.
2. Strö över mjölet, krydda och häll i vatten, tillsätt tomatpure / chilisås och koka röran 5 minuter.

Potatismos:

8 medelstora potatisar som du skär på mitten, kokar i lagom salt vatten i ca 20 minuter...
1 msk margarin
1-1 1/2 dl het mjölk eller grädde ( värm i micron eller på spisen )
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar eller grovmalen svartpeppar, vilket man gillar..eller båda, varför inte??

Ugn: 200 grader

Så här gör man :

1. Lägg köttfärsröran i en smord ugnssäker form.
2. Häll av vattnet & mosa potatisen...brukar mosa lite med elvispen innan jag häller i mjölk/grädde & smör... hihi...lättare så..
Rör ner fett och mjölk / grädde. Smaka av med salt och peppar.
3. Klicka eller spritsa moset på färsröran och gratinera ca 20 minuter.
Och som alltid, eller nästan...ha en god sallad o knäckebröd till...kall mjölk eller nåt annat gott o dricka...


Ha en bra dag alla <3 KRAMIZ!!!

Kommentarer
Postat av: Glenn

Tja snäckan, tänkte laga detta imorgon..men funderar på hur man kokar potatismos?

kram och hälsa familjen :)

2010-05-17 @ 22:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0