Lördag & ledig, skönt :)
Idag ska vi ha sån mysdag, tvätta & städa först...är snart klar med det oxå, skönt när det väl är gjort...sen kommer kanske en kompis o hennes familj hit, malin & kim, ska bli kul...va längesen ja träffade dom <3
Idag har felicia fått bertälla mat o hon ville ha spaghetti carbonara och här kommer det vi brukar ha i och hur jag brukar göra :
Till ca 4 personer behövs detta :
500 g spaghetti
3-4 paket bacon
( 1 gul lök ) Felicia gillar inte det så jag har ingen i men det är en smaksak...
3 dl grädde
4 ägg
Salt o svartpeppar
Parmesanost
Du gör så här :
Koka upp vatten med salt i kastrull till pastan. ( Tärna löken ) dela bacon och stek i panna på medelhög värme. Tillsätt önskad mängd spagetti i det kokande vattnet. När spagettin kokat klart häller du grädden i lök & baconröran och tillsätter äggen... Strö över lite salt (bacon är salt i sig själv) och mycket svartpeppar, rör runt i såsen på låg värme i högst en minut. Klart! Strö rikligt med parmesanost över när du serverat pastan och såsen i djup tallrik... Voila!!
Jag har en stor keramikskål jag brukar ha allt i, ställer fram den på bordet så tar var och en för sig hur mycket man vill ha och sen har jag grovmalen peppar på bordet med, vissa gillar det mer och vill ha i mer, jag är en av dom...
Grädde är ju underbart att blanda till såser utav men den har en förmåga att bli en aning "simmig". För att få fason på detta brukar jag slå i lite Maizena redning (den för ljusa såser) å vips så får man en krämig delikat sås i sitt eget lilla enmanskök!!
Gott, ellerhur?!
Till efterrätt idag blir det marängswiss!!
Man behöver detta till ca 4 personer :
Vispa grädden. Varva maräng, glass i bitar och skivade bananer i en skål eller på ett stort fat.
Idag har felicia fått bertälla mat o hon ville ha spaghetti carbonara och här kommer det vi brukar ha i och hur jag brukar göra :
Till ca 4 personer behövs detta :
500 g spaghetti
3-4 paket bacon
( 1 gul lök ) Felicia gillar inte det så jag har ingen i men det är en smaksak...
3 dl grädde
4 ägg
Salt o svartpeppar
Parmesanost
Du gör så här :
Koka upp vatten med salt i kastrull till pastan. ( Tärna löken ) dela bacon och stek i panna på medelhög värme. Tillsätt önskad mängd spagetti i det kokande vattnet. När spagettin kokat klart häller du grädden i lök & baconröran och tillsätter äggen... Strö över lite salt (bacon är salt i sig själv) och mycket svartpeppar, rör runt i såsen på låg värme i högst en minut. Klart! Strö rikligt med parmesanost över när du serverat pastan och såsen i djup tallrik... Voila!!
Jag har en stor keramikskål jag brukar ha allt i, ställer fram den på bordet så tar var och en för sig hur mycket man vill ha och sen har jag grovmalen peppar på bordet med, vissa gillar det mer och vill ha i mer, jag är en av dom...
Grädde är ju underbart att blanda till såser utav men den har en förmåga att bli en aning "simmig". För att få fason på detta brukar jag slå i lite Maizena redning (den för ljusa såser) å vips så får man en krämig delikat sås i sitt eget lilla enmanskök!!

Till efterrätt idag blir det marängswiss!!
Man behöver detta till ca 4 personer :
2 dl vispgrädde
100 g maränger
1/2 l vaniljglass
2 bananer
( 5 jordgubbar )
Vispa grädden. Varva maräng, glass i bitar och skivade bananer i en skål eller på ett stort fat.
Klicka eller spritsa på vispad grädde. Lägg på delade jordgubbar och ringla över chokladsås. Servera direkt...supergott, eller vad säger ni? Man kan ha i färska bär om man vill det med, är gott med melon, apelsin och päron...vad man nu gillar!!

Ha en underbar lördag, det ska vi ha ;)
Kraam,

Ha en underbar lördag, det ska vi ha ;)
Kraam,
Kommentarer
Postat av: Pyret
mmmmm, såg jättegott ut, ska jag prova ngn gång , fin matblogg.. massor av goda förslag.. ha det gott :) <3
Trackback