Kvällen är underbar....
Ellerhur?? då e det helg och man är ledig, såå nice...ska ha myshelg...imorgon ska felicia och nichola hitta på nått mysigt, ja ska förhoppningsvis opp o se HIF ;) Sista matchen nu innan säsongsavslutet...
Har tagit fram flintastek tills imorgon som vi tänkte grilla om vädret tillåter...omarinerad flintastek... så min egna lilla marinad kommer här under...
Tycker det känns så mycket bättre när jag vet vad som finns i min marinad, än i alla olika flaskor som finns att köpa. Mindre tillsatser och mycket billigare. Låt gärna köttet ligga minst ett dygn i marinaden så får du ett härligt, smakrikt kött. Torka av köttet innan du lägger det på grillen, annars bränns det lätt...
Du behöver :
1 dl olivolja
1 dl chilisås eller den starka ketchupen, felix med gul kork...
1 tsk paprikapulver
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk japansk soya
1 tsk worcester
Lite salt & vitpeppar på måfå..
2 msk hackad, färsk rosmarin, citrontimjan och regano eller
1 msk torkade örter
Vill du ha en starkare marinad, tillsätt bara 1 finhackad färsk Chili...röd eller grön spelar minre roll, eller jo, hur stark man vill ha den...
Sen är det bara o blanda, lägga köttet i påse, hälla på marinaden och knyta ihop den, lägga den på en tallrik och in i kylen...Gör den som sagt helst dagen innan men funkar o marinera några timmar med...
Till detta ska vi då ha Annas mullade potatisar...som då SKA vara nypotatis så då får man ha det..nu finns ju inte svensk ennu så jag har köpt nypotatis i påse på Ica...varifrån dom kommer vet jag ej, glömde kolla det men vi gillar dom!! Koka dom i ca 15-20 minuter i bra saltat vatten , låt svalna...blanda under tiden det som man ska slunga dom kalla nypotatisarna i som kommer här :
Ca 2 dl olivolja
4-5 hela vitlöksklyftor som du ska pressa
1 bunte persilja som du sköljer och klipper ner
2 tsk flingsalt...havssalt...Peppar vid behov...
Detta blandar du, låt stå tills nypotatisarna är KALLA, annars drar dom åt sig olivoljan mer...blanda sen ner dom i " röran " och njut av det tillsammans med en frisk grönsallad och nått gott o dricka till ;)
Lycka till och ha en underbar dag <3 KRAM!!
Har tagit fram flintastek tills imorgon som vi tänkte grilla om vädret tillåter...omarinerad flintastek... så min egna lilla marinad kommer här under...
Tycker det känns så mycket bättre när jag vet vad som finns i min marinad, än i alla olika flaskor som finns att köpa. Mindre tillsatser och mycket billigare. Låt gärna köttet ligga minst ett dygn i marinaden så får du ett härligt, smakrikt kött. Torka av köttet innan du lägger det på grillen, annars bränns det lätt...
Du behöver :
1 dl olivolja
1 dl chilisås eller den starka ketchupen, felix med gul kork...
1 tsk paprikapulver
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk japansk soya
1 tsk worcester
Lite salt & vitpeppar på måfå..
2 msk hackad, färsk rosmarin, citrontimjan och regano eller
1 msk torkade örter
Vill du ha en starkare marinad, tillsätt bara 1 finhackad färsk Chili...röd eller grön spelar minre roll, eller jo, hur stark man vill ha den...
Sen är det bara o blanda, lägga köttet i påse, hälla på marinaden och knyta ihop den, lägga den på en tallrik och in i kylen...Gör den som sagt helst dagen innan men funkar o marinera några timmar med...
Till detta ska vi då ha Annas mullade potatisar...som då SKA vara nypotatis så då får man ha det..nu finns ju inte svensk ennu så jag har köpt nypotatis i påse på Ica...varifrån dom kommer vet jag ej, glömde kolla det men vi gillar dom!! Koka dom i ca 15-20 minuter i bra saltat vatten , låt svalna...blanda under tiden det som man ska slunga dom kalla nypotatisarna i som kommer här :
Ca 2 dl olivolja
4-5 hela vitlöksklyftor som du ska pressa
1 bunte persilja som du sköljer och klipper ner
2 tsk flingsalt...havssalt...Peppar vid behov...
Detta blandar du, låt stå tills nypotatisarna är KALLA, annars drar dom åt sig olivoljan mer...blanda sen ner dom i " röran " och njut av det tillsammans med en frisk grönsallad och nått gott o dricka till ;)
Lycka till och ha en underbar dag <3 KRAM!!
Kommentarer
Trackback