En dag före...

kan vara skönt o vara ibland, ja e det nu såg jag med matuppdateringar men vad gör det?? Kan ju alltid inspirera till dagens middag kanske?? Imorrn blir det tjocka revben med potatis & gräddsås, mums...det är inget som är sådär direkt svårt heller utan det sköter sig själv i ugnen ju, ska bara inte glömma o ösa det med jämna mellanrum...

Här kommer receptet som är till 4 personer, eller beroende på hur mkt man äter...är man själv kan man ju frysa in revbenen sen...om man inte är megahungrig :D

Ingredienser:

1 kg tjockskurna revbensspjäll
2-3 msk smält smör
2-3 msk flytande honung
2 msk soja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.
De tjocka revbensspjällen tillagas som hel bit i ugnen.
Blanda smör, honung, soja och kryddor och pensla sedan revbensspjällen med detta.
Lägg dem sedan i en ugnsform och ställ mitt i ugnen i 1 ½ timme.
Prova om köttet är färdigt med en steksticka. Innertemperaturen ska då ligga på 70 grader...har man ingen kan man skära i en tjock del av köttet, är saften som sipprar ut genomskinlig och inte rosa, så är köttet färdigt.
När köttet är klart skärs det upp mellan benen. Koka under tiden potatisen så den är klar samtidigt och gör en sås på skyn som blir av det hela...i med 3 dl grädde, mjölk och redning så är såsen oxå klar :)
Servera med potatis, äppelmos och varför inte varm rödkål om man gillar det??  ♥


Vegatariskt alternativ :

Vegetarisk lasagne med aubergine

Ingredienser:

1 aubergine
salt (efter smak)
olivolja (efter smak)
125 g färsk bladspenat
lasagneplattor, gärna färska
tomater
färsk basilika
färsk oregano
mozzarella eller mager gratängost


Tillagning

1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra.
2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan.
3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
4. Smörj en ugnsfast form.
5. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat.
6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost.
7. Varva resten av ingredienserna.
8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.

Servera med en god sallad och nåt gott & dricka ♥

Hoppas något av alternativen smakar!! KRAM!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0