Kyckling av alla dess slag :)
Kycklinggryta a la Ungern
4 kycklingfiléer
1 stor paprika
2 vitlöksklyftor
2½ dl Kelda laga lätt
ca 1 dl ajvar relish
ca ½-1 dl hackad persilja
Stek kycklingen klar. Strimla paprikan och skala och hacka vitlöken. Koka upp lagalätt och ajvar relish i en kastrull. Fräs paprikan och vitlöken lite lätt och rör ner i såsen tillsammans med kyckligen. Strö över den hackade persiljan.
Ät tillsammans med ris och en god krispig sallad...och har man sallad över i en skål, för o bibehålla kriskpigheten, häll i vatten så det täcker :)


salt, peppar och paprikapulver
3-4 ananasringar
4 port kokt ris
½ finhackad chili
ca 1 dl cashewnötter
120g bacon
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
½ dl mango chutney
Putsa filéerna och dela dem i lite mindre filé bitar. Bryn dem och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg riset i en smord form och lägg på kycklingen. Fördela över ananas, chili och nötter. Klipp baconet i småbitar och stek lite lätt knapriga och fördela över. Vispa samman grädde, chilisås och mango chutney. Häll i formen och gratinera i 200 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Perfekt om man har överblivit ris sen dagen innan =)
2 dl röda linser
500g kycklingfilé
½ citron
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek (akta så det inte blir för starkt!)
2 vitlöksklyftor
½ dl persilja
couscous eller ris
Koka linserna i 5 minuter (knappt mjuka). Låt rinna av. Skär kycklingen i bitar. Riv skal av citronen och pressa saften, Blanda creme fraiche, vatten, buljongtärningm sambal och citronsaft. Lägg i kycklingen och pressa i vitlöken. Låt koka under lock i 10 minuter. Rör ner citronskal, linser och persilja. Koka 2 minuter.
Serveras med ris eller couscous, citronklyfta och sallad... :)
450g kyckling (i småbitar)
1 röd paprila
1 gul paprika
½ strimlad purjolök
1 ½ msk soja
2 ½ msk hoisinsås (vår favorit!)
salt och peppar
1 dl chashewnötter
Woka kyckling och grönsaker i olja. Koka nudlarna knappt mjuka. Blanda i vätskan i woken. Strö över nötterna och blanda i nudlarna. Svårare än så är det inte =)

4 kycklingfiléer
1 stor paprika
2 vitlöksklyftor
2½ dl Kelda laga lätt
ca 1 dl ajvar relish
ca ½-1 dl hackad persilja
Stek kycklingen klar. Strimla paprikan och skala och hacka vitlöken. Koka upp lagalätt och ajvar relish i en kastrull. Fräs paprikan och vitlöken lite lätt och rör ner i såsen tillsammans med kyckligen. Strö över den hackade persiljan.
Ät tillsammans med ris och en god krispig sallad...och har man sallad över i en skål, för o bibehålla kriskpigheten, häll i vatten så det täcker :)



Exotisk kycklig
500g kycklingfilésalt, peppar och paprikapulver
3-4 ananasringar
4 port kokt ris
½ finhackad chili
ca 1 dl cashewnötter
120g bacon
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
½ dl mango chutney
Putsa filéerna och dela dem i lite mindre filé bitar. Bryn dem och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg riset i en smord form och lägg på kycklingen. Fördela över ananas, chili och nötter. Klipp baconet i småbitar och stek lite lätt knapriga och fördela över. Vispa samman grädde, chilisås och mango chutney. Häll i formen och gratinera i 200 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Perfekt om man har överblivit ris sen dagen innan =)
Marockansk kycklinggryta
Till 4 pers:2 dl röda linser
500g kycklingfilé
½ citron
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek (akta så det inte blir för starkt!)
2 vitlöksklyftor
½ dl persilja
couscous eller ris
Koka linserna i 5 minuter (knappt mjuka). Låt rinna av. Skär kycklingen i bitar. Riv skal av citronen och pressa saften, Blanda creme fraiche, vatten, buljongtärningm sambal och citronsaft. Lägg i kycklingen och pressa i vitlöken. Låt koka under lock i 10 minuter. Rör ner citronskal, linser och persilja. Koka 2 minuter.
Serveras med ris eller couscous, citronklyfta och sallad... :)
Kycklingwok
(4 pers)450g kyckling (i småbitar)
1 röd paprila
1 gul paprika
½ strimlad purjolök
1 ½ msk soja
2 ½ msk hoisinsås (vår favorit!)
salt och peppar
1 dl chashewnötter
Woka kyckling och grönsaker i olja. Koka nudlarna knappt mjuka. Blanda i vätskan i woken. Strö över nötterna och blanda i nudlarna. Svårare än så är det inte =)

Kycklingfilé med currysås och mango chutney
Detta behövs till 4 pers:
ca 4 kycklingfileér
1 paket bacon
salt och peppar
2 msk mango chutney
Wok:
1 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
Currysås:
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 ½ dl matlagnings grädde
2 dl köttbuljong
2 msk mango chutney
Salta och peppra köttet. Stek i stekpanna. Bred på mango chutney och vira in i bacon. Låt gå klart i ugnen.
Gör såsen under tiden. Fräs curryn i smöret. Tillsätt mjölet och blanda väl. Späd med grädde och buljong. Sjud i 5 min. Smaksätt med mango chutney och soya.
Servera med wokade grönsaker blandat med nudlar.
Mexikansk kycklinggratäng
(4 personer)
1 grillad kyckling
1 paprika
2 tomater
1 burk majs
1 burk tacosås
2 dl riven ost
tortilla chips
Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Blanda kyckling, paprika, majs, tomat och tacosås i en ugnsfast form. Strö över osten och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

När gratängen är klar så satte vi i tortillachips längs kanterna.

Servera med mer tortilla chips och en stor sallad.
Gjorde även gjort en kall sås gjord på 2 dl turkisk yoghurt blandat med 1 msk citronsaft och 3 msk chillisås. Salt och peppar...skitgott :)
Kommer mer så småning om =)
1 grillad kyckling
1 paprika
2 tomater
1 burk majs
1 burk tacosås
2 dl riven ost
tortilla chips
Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Blanda kyckling, paprika, majs, tomat och tacosås i en ugnsfast form. Strö över osten och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

När gratängen är klar så satte vi i tortillachips längs kanterna.

Servera med mer tortilla chips och en stor sallad.
Gjorde även gjort en kall sås gjord på 2 dl turkisk yoghurt blandat med 1 msk citronsaft och 3 msk chillisås. Salt och peppar...skitgott :)
Kommer mer så småning om =)
Mexikansk kycklinggratäng
(4 personer)
1 grillad kyckling
1 paprika
2 tomater
1 burk majs
1 burk tacosås
2 dl riven ost
tortilla chips
Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Blanda kyckling, paprika, majs, tomat och tacosås i en ugnsfast form. Strö över osten och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

När gratängen är klar så satte vi i tortillachips längs kanterna.

Servera med mer tortilla chips och en stor sallad.
Vi hade även gjort en kall sås gjord på 2 dl turkisk yoghurt blandat med 1 msk citronsaft och 3 msk chillisås. Salt och peppar.
1 grillad kyckling
1 paprika
2 tomater
1 burk majs
1 burk tacosås
2 dl riven ost
tortilla chips
Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Blanda kyckling, paprika, majs, tomat och tacosås i en ugnsfast form. Strö över osten och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

När gratängen är klar så satte vi i tortillachips längs kanterna.

Servera med mer tortilla chips och en stor sallad.
Vi hade även gjort en kall sås gjord på 2 dl turkisk yoghurt blandat med 1 msk citronsaft och 3 msk chillisås. Salt och peppar.
Kommentarer
Trackback