Söndagsmat på lill-lördag!!

Japps, så e det...ska ha plommonspäckad fläskkarré med potatis,sås o grönsaker & gele...gottigt...

Det är lätt o göra, sköter sig själv...

Antingen köper man en som är färdigspäckad eller så kan man kan också göra det enkelt själv genom att köpa en benfri karréstek. Lägg den med den lite fetare, marmorerade sidan uppåt och skär små snitt ca 1 ½ - 2 cm djupa med spetsen på en vass kniv. Stoppa i 10-12 st kärnfria katrinplommon.

Sedan lägger man karrén i en ugnsform och stoppar in en köttermometer med spetsen så nära mittpunkten av köttbiten som möjligt. Ställ sedan in den i den nedre delen av ugnen i 175 grader och låt stå där tills termometern visar 85 grader. Det tar ca 2 timmar...

När det är klart, låt steken stå ca 10-15 min i rumstemperatur innan du skär upp den för bästa resultatet, köttet får vila lite...

Sås till ca 4 portioner, kan du göra på skyn. Vispa ihop 1 dl grädde med 1 ½ msk vetemjöl, tillsätt skyn och späd med vatten så att sky + vatten blir ungefär 2 dl. Tillsätt 1-2 msk köttfond eller 2 köttbuljongstärningar och låt koka upp och puttra ett par minuter...Man kan ha i 1 msk vinbärsgelé med för smakens skull, blir gottigt ska jag lova er <3

Serveras med kokt potatis, rödkål och röd eller svart vinbärsgelé...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0